Украинский Рабочий

20:36Стриминговые платформы: новый этап в развитии ставок

17:23Интернет портал kollega.by – удобный поиск свежих вакансий

Чи вірять закарпатці у всепереможну силу кохання

13.02.2017 08:32

Чи вірять закарпатці у всепереможну силу кохання

Лютий – місяць перших провісників весни. Це – й день бабака, і Стрітення. Існує багато народних прикмет, пов’язаних зі зміною пір року. А ще – саме в цей місяць молодь святкує одне з найбільш улюблених свят – День закоханих, або святого Валентина. Тож чи вірять наші краяни у світле почуття любові?

Богдан Гриньо, економіст

Я – раціоналіст. Повітряних замків ніколи не будував. Вірю в потяг до іншої людини, симпатію, але не вважаю кохання чимось надзвичайним, як це описується у романах. Поки поети пишуть ліричні замальовки на цю тему, філософи створюють гіпотези і теорії, вчені знайшли процесові просте пояснення. Все, що пов’язано з таким почуттям, як любов – за їхньою версією – всього лише сума хімічних реакцій в організмі, які виникають під впливом тих чи інших гормонів. Гадаю, вони мають рацію. Тварини теж часом живуть разом усе життя, але ніхто не каже,що вони закохані. Отже, як би в наших головах не вирували гормони, ми як хомо сапієнс, все-таки не повинні керуватися одними лише інстинктами. Людина – це ж не тільки біологічна істота, ми дійсно здатні відчувати. Але не просто відчувати, а шукати відповіді на запитання, що саме відбувається в нетрях наших душ.

Руслана Кадар, дизайнер

Для мене кохання – це сенс життя, спосіб самореалізації. Зараз багато хто каже, що любові немає, адже її не можна побачити, доторкнутись до неї… але ж вітер стиснути в долоні також нереально, та він є, дме і ми його відчуваємо. Отак і почуття. Ті, хто стверджує, що кохання не існує, або ніколи не кохали, або сильно колись розчарувалися. Насправді сама любов тут ні до чого. Людині потрібно розібратися з власними думками і просто відпустити старі ситуації. І лише після цього можна насолоджуватися щастям… Навіть немає значення, чи почуття взаємні, головне – відчувати, що комусь добре, радіти голосу, погляду близької людини і просто тому, що вона є.

Я знаю одну пару стареньких. Вони разом уже більше п’яти десятків років. Якби їм було погано вкупі, хіба вони жили б під однією стріхою? Адже коли діти влаштовані, фінансовий стан хороший і стабільний – поруч ніхто нікого силою не втримує.

Тільки любов може спонукати людей не просто жити на загальній житлоплощі, а й прагнути проводити один з одним якомога більше часу.

Аліна Товт, студентка

Буквально рік або два тому, я була цілком собі щасливою людиною. У мене були хороші друзі, все, що потрібно будь-якому середньостатистичному підлітку. А потім настав немов якийсь переломний момент, і мені перестали подобатися зустрічі з подругами, їхні жарти здавалися нудними, а нестримні веселощі недоречним і дратівливим. Загалом, я почала від них віддалятися, вважаючи за краще вечорами сидіти і читати книги, а не розгулювати містом. Мені здавалося, що ця апатія незабаром пройде, але вона тривала досить довго..
Тоді я почала почуватися неймовірно самотньою. Здавалося, що всі навколо егоїстичні і брехливі, в них немає нічого справжнього і чистого, індивідуального. А далі я зустріла його. І він змінив світ довкола мене, зробив мої будні яскравими і райдужними. Тож як можна не вірити у дива, які трапляються з кожним? Головне – тільки дуже цього захотіти.

Ігор Кирилюк, юрист

Любов’ю зараз почали називати все що завгодно, крім того, чим вона є насправді. Це настільки всеосяжний термін, використовуваний для опису практично будь-яких відносин, навіть якщо між людьми немає глибокої емоційної прихильності одне до одного. Мій знайомий одружився не з любові, але з дуже хорошою дівчиною, яка готувала і готує йому смачні обіди, народила сина, щоденно ретельно прибирає в квартирі і неперевершено співає. Вона досить-таки приємна, симпатична і цікава, заслуговує любові і трепетного ставлення до себе. Тільки мій знайомий її не кохає. Я точно знаю: прямо в обличчя його запитав. Він дуже здивувався і сказав як би собі на виправдання: “З нею приємно, добре і зручно. Що ще потрібно ?” Правда, він до неї начебто нормально ставиться. Але чому не відпустив її свого часу? Можливо вона знайшла б людину, яка б щиро любила її, та й сам чому саме відмовилися від пошуку любові? У чому безперечна перевага почуттів? Любов – динамічне задоволення, яке приносить нам багато радості і доволі великі ризики. Не правда, що кохання триває три роки. Любов триває стільки, скільки ти підтримуєш її. Вона є великим багаттям , яке легко потухне через місяць, якщо його не підтримувати, або не згасне через багато років. Жити з дівчиною, яка подобається – не більше ніж статичне задоволення. У любов вірю, але вона повинна бути не просто потягом чи звичкою, а істинним покликом серця.

Анастасія Дан, вчителька

Всі знають, що таке справжнє кохання, на відміну від оспіваної в мистецтв любові, яка більше схожа на МДП (маніакально-депресивний психоз). Як казав апостол Павло: «Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає свого, не рветься до гніву, не думає лихого,не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить».

Отже, все залежить від людської віри. Якщо людина вірить в любов, вона її відчуває, незважаючи ні на що… навіть на розчарування та біль. Якщо ж хтось сам себе запевняє, що почуття – це щось абстрактне і надумане, то для тієї людини так воно і є. Любов сама є вірою. Як і віра є любов’ю.
Їх – трійця: Віра, Надія, Любов.. і всі вони нероздільні, взаємозамінні частини однієї сутності.
Ця сутність – життя.

Роман Лях, підприємець

Ми можемо любити сестру, матір, брата, друзів (навіть якщо ніколи їм у цьому не зізнаємося) і можемо зовсім іншою любов’ю любити дівчину і відверто розуміти, що з віком це відчуття не тільки не пропадає, а й посилюється , На жаль, наразі ми легко плутаємо поняття “любов” і “потяг”. Чоловіки за своєю природою (навіть я, романтик) схильні думати, що інтим прирівнюється до любові. Один мій знайомий, який дуже цікавився езотерикою, якось навіть розповідав мені про сім видів любові, серед яких була й фізична близькість на один раз. Звісно, це нонсенс. Проте ми не народжуємося скептиками, таким декого робить життя . Але ми повинні шукати щастя, не пасувати перед труднощами. Любов – це не готовий пиріг, який можна з’їсти і забути про нього. Над нею потрібно працювати… і не один день, місяць чи рік… а постійно. Але змінювати світ довкола себе треба з власних думок. Та й кохання – не річ, яку можна купити в магазині, взагалі вона або є, або її немає.

zakarpatpost.net

2024 © "Украинский Рабочий". Все права защищены. Карта сайта.