Украинский Рабочий

20:36Стриминговые платформы: новый этап в развитии ставок

17:23Интернет портал kollega.by – удобный поиск свежих вакансий

Яку користь несуть продукти з пасіки

27.07.2018 12:12

Яку користь несуть продукти з пасіки

Багато сотень років людина живе пліч-о-пліч із бджолами і використовує для харчування, лікування та підтримки здоров'я продукти їх життєдіяльності. Віск для свічок, пилок і прополіс – це найкращі засоби нетрадиційної медицини. Продукти бджільництва з пасіки – дари матінки природи, ретельно зібрані бджолами і доведені до досконалості людськими руками. Бджоли – унікальні створіння. Людина навчилася використовувати все, що вони здатні зробити: прополіс, як одне з кращих натуральних протизапальних засобів, віск для освітлення свого житла, мед для прикраси столу. І нехай великі міста нашої країни давно стали індустріальним, проте рецепти наших предків ще актуальні. Різниця лише в тому, що тепер досить відвідати інтернет магазин, а не бродити по околицях у пошуках пасіки.

Прополіс і продукти, зроблені на його основі, є одними з найбільш затребуваних продуктів бджільництва. Прополіс – це в'язка речовина темного кольору. Бджоли використовують його для захисту вулика, обробляючи спеціальним чином. Спочатку прополіс – не що інше, як смола з весняних бруньок. Антибактеріальні та цілющі властивості цього продукту рятують вже не перше покоління людей. Прополіс – відмінний противірусний засіб, він допомагає боротися з бактеріями, грибками та іншої «заразою». Другий за популярністю товар – гомогенат личинок трутнів, який ще називають трутневим молочком. Ціна на трутневе молочко на порядок вище середньої вартості за мед, адже трутневого молочка завжди небагато в бджолиної сім'ї. Ще один абсолютно унікальний продукт з пасіки – віск. Це будівельна речовина, яку бджоли використовують в якості основи своїх сот. Людині ж віск може знадобитися в побутових і лікувальних цілях. Пластичний матеріал стає основою свічок.

Завдяки яскраво вираженому медовому запаху, таке натуральне освітлення діє як аромотерапія. Також віск отримав активне застосування в косметичній промисловості. Ціна таких препаратів досить дорога, але маючи під рукою натуральний віск, їх можна виготовити самостійно. Обніжжя – це зібраний бджолами квітковий пилок, розбавлений нектаром і скачаний в грудочки. Як і прополіс, він має певний ароматом, найчастіше – пряно-квітковий. Парадоксально, але в обніжжі міститься більше вітамінів, ніж в меді. Продукт багатий на ферменти і гормони. Саме виходячи з цих міркувань, пасічники готують цікаву і корисну пропозицію – мед з пилком. На сторінках інтернет-магазину ви знайдете все необхідне: мед і продукти бджільництва, вощину та віск, квітковий пилок і пергу, прополіс, маточне молочко і трутневий гомогенат, а також багато іншого.

2024 © "Украинский Рабочий". Все права защищены. Карта сайта.